Český svaz plaveckých sportů

plavani      dalkove plavani       zimni plavani       masters       skoky do vody       synchro      PARA plavani
thn sjostrom leclosV závěru minulého týdne se v Praze konalo zasedání Asociace národních olympijských výborů ANOC. Do Prahy přicestovaly vedle funkcionářů také výrazné osobnosti světového sportu, mezi nimiž se objevila i plavecká esa Švédka Sarah Sjöström a Jihoafričan Chad Le Clos. Kromě oficiálního programu si oba plavci našli i čas, aby si v Praze zaplavali, a tak se o víkendu objevili na tréninku USK Praha v Podolí.

Olympijská vítězka z Ria Sarah Sjöström letos zažila skvělé okamžiky, když na světovém šampionátu v Budapešti sbírala zlaté medaile i světové rekordy. Ve jejích statistikách nalezneme dohromady deset zlatých medailí z mistrovství světa a patnáct z mistrovství Evropy v dlouhém i krátkém bazénu. V Praze při zasedání ANOC převzala cenu pro nejlepší sportovkyni Evropy. Chad Le Clos má ve své sbírce také olympijské zlato a celkem z dlouhého i krátkého bazénu třináct titulů mistra světa, většinou z motýlkářských tratí.

Oba plavci projevili v Praze přání lehce potrénovat, a proto se o víkendu přesunuli do Podolí, kde se připojili k tréninku USK Praha pod vedením trenérky Jaroslavy Passerové. „V jejich podání to ani nebyl nějaký těžký trénink. Spíš si byli jen tak v kvalitním tempu zaplavat, aby úplně nevypadli z tréninkového procesu, a pracovali hlavně na technice. Trénovali nezávisle na nás podle svého. S Chadem přijel i jeho tatínek, který působil velice pozitivním dojmem. Sarah i Chad se chovali velmi příjemně a udělali jsme si s nimi společnou fotku. Každopádně jejich účast na našem tréninku byla vítaným zpestřením a pro všechny zajímavým zážitkem,“ podělila se o své dojmy trenérka USK Praha Jaroslava Passerová.

IS CSPS
   Vysledky

ARENA 2016
sponser
 NSA CZ

FINA logo

len logo

CUS logo
logo COV 100
doping
Victoria
Olymp

MyrthaPools maly

Coach cervena maly

FlashSport logo

logo projekt antidoping

QR ČSPS

Copyright ČSPS © 2024 All Rights Reserved.